Повишаване на ерекцията и сексуалното представяне

Повишаване на ерекцията и сексуалното представяне

Естествени начини за повишаване на ерекцията

  Как да повишите ерекцията си

  Има няколко стратегии за самообслужване, които можете да използвате, за да получите по-твърда ерекция.

  Те включват:

  • Говорете с партньора си за сексуалния си живот
  • Получаване на редовни упражнения
  • Хранене на здравословна, балансирана диета
  • Достатъчно сън
  • Намалете употребата на тютюн и алкохол
  • Управление на вашия стрес
  • Укрепване на мускулите на тазовото дъно

  Тези методи се подкрепят от доставчици на здравни услуги и рецензирани клинични проучвания като ефективно лечение на ЕД. Начинът на живот играе основна роля за сексуалното здраве и еректилната функция. Възприемането на някои (или всички) от тези промени в навиците може да ви даде резултати без лекарства.

  Съвети за по-твърда ерекция

  Нека да разгледаме по-задълбочено какво можете да направите, за да получите по-твърда ерекция.

  1) Говорете с партньора си

  Проблемите с ерекцията са чувствителни теми, но това не означава, че трябва да ги избягвате. Емоционалните и психологическите фактори могат да причинят сексуална дисфункция, като безпокойство от представянето. Откритите дискусии за вашия сексуален живот са основна част от здравата връзка. Независимо дали изпитвате ЕД или скука в спалнята, вие и вашият партньор трябва да общувате за вашите сексуални нужди и желания

  Дори ако темата е трудна за обсъждане, разчупването на този лед може да облекчи напрежението. Опитайте нови пози, игри или дейности, за да добавите пикантност към секса си. Бъдете открити за това, което харесвате и искате, и бъдете възприемчиви към харесванията и желанията на вашия партньор. Доверието и комуникацията са основни компоненти на страхотния секс и повишаване на ерекцията ви. Обсъждането на сексуалното ви представяне с партньора ви ще помогне и на двамата да сте на една и съща страница и да предотвратите всякакъв стрес, свързан със секса.

  2) Правете редовни упражнения

  Лошият кръвен поток е една от най-честите причини за еректилна дисфункция. Сърцето ви трябва да изпомпва кръв към пениса, за да го затрудни за сексуална активност. Бездействието повишава риска от високо кръвно налягане, стеснени кръвоносни съдове и сърдечни заболявания, което прави тази работа по-трудна.

  Редовната физическа активност подобрява сексуалната функция. Проучване в Харвард показа, че аеробните упражнения като бързото ходене водят до 41% спад в риска от ЕД.

  Препоръчва се на възрастните да имат поне 2 дни активност за укрепване на мускулите. Това може да е вдигане на тежести, упражнения със собствено тегло или тежка работа в двора. Доказано е също, че силовите тренировки подобряват нивата на тестостерон. Ниският тестостерон се свързва с еректилна дисфункция и ниско сексуално желание. Насърчаването на тялото ви да отделя повече тестостерон няма да коригира ЕД, но може да ви помогне да увеличите сексуалното си влечение и да повишите ерекцията си.

  3) Хранете се здравословно

  Високото кръвно налягане и високият холестерол са рискови фактори за много здравословни състояния, като затлъстяване и диабет тип 2. Те също са тясно свързани с еректилната дисфункция. Здравословната диета помага за поддържане на ниско кръвно налягане и отваряне на кръвоносните съдове, което улеснява кръвообращението в тялото. Това предпазва от здравословни проблеми, свързани със сърцето, като същевременно намалява риска от ЕД.

  Средиземноморската диета подобрява еректилната функция

  Доказано е, че средиземноморската диета подобрява еректилната функция. Тази диета се състои от храни като:

  • Плодове (особено горски плодове)
  • Зеленчуци (особено зеленолистни)
  • Пълнозърнести храни (като овесени ядки)
  • Ядки
  • Бобови растения, грах и боб
  • Умерени количества риба

  Дайте приоритет на горните храни, като същевременно намалите приема на червено месо и млечни продукти. Освен това трябва да намалите храните с високо съдържание на мазнини, захар или силно преработени храни. В тези храни често липсват критични хранителни вещества и те могат да допринесат за повишаване на нивата на кръвната захар и холестерола. С течение на времето високият холестерол и кръвната захар могат да стеснят кръвоносните съдове, което затруднява получаването на ерекция. Приемете здравословна диета, за да се преборите с основните причини за ЕД и да предотвратите други здравословни проблеми.

  4) Спете достатъчно

  Лошият сън и нарушенията на съня са свързани с еректилна дисфункция. Липсата на достатъчно сън също може да доведе до образуване на плака в артериите (атеросклероза). Това може да повлияе на ерекцията. Стремете се към 7-8 часа сън на нощ, за да повишите ерекцията  си.

  5) Управлявайте стреса си Сексуалната дисфункция е често срещан страничен ефект от хроничния стрес. Стресът освобождава хормон, наречен кортизол. Повишените нива на кортизол могат да повлияят на нивата на тестостерон и сексуалната да повиши реакцията при мъжете.