Спрей за задържане на еякулацията

Спрей за задържане на еякулацията. Спрейовете за задържане са създадени за мъже, за да им помогнат да издържат по-дълго време в леглото и да доставят повече удоволствие на партньорките си. Основните ползи включват удобни опаковки. Също локален анестетик (10% лидокаин) за намаляване на чувствителността на главичката на пениса. Включват и бърза абсорбция през кожата, която действа в рамките на 5 минути. Те са съвместими с всички видове презервативи и се използват с 1-2 впръсквания преди полов акт, осигурявайки по-продължителен секс.

Ефективност и проучвания относно Спрей за задържане на еякулацията:

Много мъже търсят начини да удължат половия акт и да избегнат преждевременната еякулация. Като средната продължителност от проникването до еякулацията е под 5 минути. Идеалната продължителност според проучвания е 18 минути за мъжете и 14 минути за жените. Спрейовете за задържане, които временно намаляват чувствителността на пениса, са популярно решение.

Сексологът Кристен Марк и сексуалният терапевт Иън Кернер направиха клинично изпитване на продукт на основата на лидокаин. Което показва, че 65% от мъжете увеличават времето на половото сношение и 72% съобщават за подобрение в сексуалния си живот. Проучването също така показва, че използването на спрей увеличава вероятността и двамата партньори да достигнат оргазъм.

Предупреждения:

Важно е да се отбележи, че проучването е тествало само един вид спрей и резултатите може да не се отнасят за всички продукти на пазара, които имат различни концентрации на активната съставка. Освен това, 13% от мъжете съобщават за негативни ефекти върху сексуалното си преживяване. За тези, на които спрейовете не действат или не предпочитат този метод, други опции включват упражнения на Кегел и техниката стоп-старт.

В заключение, спрейовете за задържане могат да бъдат ефективни за увеличаване на сексуалната издръжливост, но е важно да се обмислят внимателно преди употреба.

Вижте и: Кой е засегнат от проблема с преждевременна еякулация?